Zorg op school

Dreigt jouw kind vast te lopen op school? Zijn er problemen in zijn of haar ontwikkeling? Of gedrag? Heeft je kind een handicap en lukt het daardoor niet om mee te komen op school? We kunnen ons voorstellen dat je je zorgen maakt. Goed nieuws: we zijn er voor je. Onze ambulante begeleiding op school of de kinderopvang kan je kind enorm helpen. Zo zit jouw kind met een veilig en rustig gevoel in de klas. En kan hij of zij weer met plezier leren. Net als de rest.

Kan jouw kind wat extra hulp gebruiken op school of de kinderopvang?
Onze orthopedagoog en ambulant begeleider helpen je kind om weer mee te komen op school of de kinderopvang. Samen met jullie en de school of opvang maken we een behandelplan met doelen waaraan we gaan werken. De ambulant begeleider komt elke week of vaker bij je kind op school of de opvang langs. De begeleider is altijd in de buurt en helpt bijvoorbeeld bij het verwerken van de lesstof, aanbrengen van structuur of persoonlijke verzorging. Binnen en buiten de klas. De orthopedagoog organiseert en regelt het behandeltraject, coacht de ambulant begeleider en sluit aan bij alle behandelplangesprekken.

Wil je meer weten? Stuur gerust een mailtje naar Simone Weijers: ambulant@stichtingliz.nl. Zij helpt je graag verder.


Onze kinderen en collega’s aan het woord...

Machteld

“Het mooiste aan mijn werk vind ik alle (kleine) stappen die mijn cliënten maken. Vooral die op sociaal-emotioneel gebied. Als ik dit zie ben ik trots en blij. Dat ik hieraan kan bijdragen, maakt mijn werk enorm waardevol. Vaardigheden nauwlettend in de gaten houden is wat mijn werk uitdagend maakt. Ik maak veel keuzes zelfstandig, maar heb ook nauw contact met leerkrachten en intern begeleiders. Je hoeft het nooit alleen te doen. ”

Machteld
over Zorg op school