>12 t/m 18 jaar

Home

Welkom

In Nederland is het onderwijs voor kinderen met en zonder handicap gescheiden. Terwijl andere kinderen elkaar ontmoeten op school en in de buurt, volgen kinderen met een handicap onderwijs samen met andere kinderen met een handicap. Hierdoor komen kinderen met en zonder handicap elkaar niet tegen en leren ze niet hoe leuk het kan zijn om met elkaar samen te leven.

Stichting Liz brengt hier verandering in
Stichting Liz (Leren interactie zorg) biedt zorg, begeleiding, behandeling en onderwijs in dagbehandelingsgroepen voor kinderen (0-12 jaar) met een verstandelijke en/of lichamelijke handicap of een ontwikkelingsachterstand. Stichting Liz heeft momenteel drie dagbehandelingsgroepen voor kinderen van 0-12 jaar: in samenwerking met Brede School de Geldershof in Lent, in Brede School de Dukendonck in Nijmegen.

Stichting Liz stelt kleinschaligheid en individuele aandacht voorop. De behandelgroep van stichting Liz richt zich op ontwikkeling en samen leven en leren. Dagelijks zijn er contactmomenten met de kinderen van kinderopvang en van school. Kinderen met een handicap ontwikkelen zich beter door contacten met andere kinderen. Kinderen zonder handicap leren dat er kinderen zijn die anders zijn, dat ze niet eng of raar zijn, maar leuk om mee te spelen en voor te zorgen. De kinderen van Liz sluiten met hun begeleider aan in de klas bij bijvoorbeeld muziek, knutselen of kringgesprekken. Kinderen van school en kinderopvang sluiten aan bij Liz en helpen dan mee met eten en drinken, voorlezen, knutselen, snoezelen, enz. De kinderen zien elkaar bij het buitenspelen en bij de gezamenlijke vieringen als Sinterklaas en Kerst.

We zijn samen waar het kan en apart waar het nodig is
Als kinderen al op jonge leeftijd ervaren dat er kinderen zijn die “anders” zijn, zullen ze later ook sneller iemand die “anders” is accepteren en streven we met elkaar naar een inclusieve samenleving.