>12 t/m 18 jaar

Onze zorg

BSO Klimop+

 

  • Prikkelarme bso in Lent

  • Samenwerking KION en Stichting Liz

  • Waar kinderen met en zonder handicap samen spelen, groeien en ontdekken

  • Vaste dagstructuur, rust en natuurlijke materialen

 

Kleinschalige bso in Lent
Bij bso Klimop+ kunnen kinderen met en zonder handicap samen spelen, groeien en ontdekken. Er is plek voor maximaal 16 kinderen: 6 kinderen van Stichting Liz en 10 kinderen van 4 t/m 7 jaar van omliggende basisscholen. De kinderen vanuit Stichting Liz kunnen vanwege een lagere cognitieve leeftijd iets ouder zijn en komen van verschillende scholen in Nijmegen.

De kleinschalige bso zit samen met kinderdagverblijf Klimop op een pas verbouwde locatie die aan alle wensen van een moderne kinderopvang tegemoet komt. Door de centrale ligging kunnen kinderen van 4 t/m 7 jaar van basisscholen De GeldershofDe VerbindingDe VerwonderingHet Talent en De Windroos bij ons terecht.

Prikkelarme bso
Door een vaste dagstructuur, natuurlijke materialen en passende activiteiten ontstaat er een rustige omgeving, waar de kinderen alle ruimte krijgen om te ontprikkelen na een drukke schooldag. Deze buitenschoolse opvang is bij uitstek geschikt voor jonge kinderen die gebaat zijn bij rust, kleinschaligheid en gevoelig zijn voor prikkels.

Groepsruimte

Kinderopvang Klimop heeft lichte en open groepsruimtes die door middel van grote ramen met elkaar in verbinding staan. De ruimtes hebben rustige kleuren en zijn ingericht met natuurlijke materialen. We kiezen bewust voor duurzaam speelgoed dat de fantasie van je kind prikkelt. De ruimtes stralen rust uit en bieden een prikkelarme omgeving. De bso-locatie beschikt over een speciaal ingerichte ‘ontprikkelruimte’ waar de kinderen goed kunnen ontspannen. Buitenspelen doen we op het schoolplein van basisschool De Geldershof.

Vaste medewerkers van de buitenschoolse opvang
We vinden het belangrijk dat bso Klimop+ een vertrouwde plek is voor je kind, zodat hij of zij zich vrij voelt om zichzelf te zijn en zich in eigen tempo kan ontwikkelen. Er zijn altijd twee vaste pedagogisch medewerkers aanwezig, een vanuit Stichting Liz en een vanuit KION. Zij leren je kind kennen en zorgen ervoor dat het zich veilig en prettig voelt. De medewerkers worden speciaal voor bso Klimop+ aangesteld en waar nodig aanvullend opgeleid. De medewerker van Stichting Liz is gespecialiseerd in het begeleiden en waar nodig verzorgen of verplegen van kinderen met een handicap.

Meer informatie over bso+ Klimop
Je kunt je kind inschrijven bij KION, dit geldt voor alle kinderen. Voor kinderen met een extra zorg of begeleidingsvraag volgt er tevens een intake bij Stichting Liz. Na inschrijving neemt een medewerker van de locatie contact met je op voor een kennismakingsgesprek. Wil je eerst meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met afdeling Klantrelaties van KION of met Stichting Liz via info@stichtingliz.nl