Over Stichting Liz

Stage

Stichting Liz begeleidt stagiaires vanuit zowel MBO als HBO. Wil je stage bij ons komen lopen? We hebben nog vacatures open staan:

Stagiaires studiejaar 2022-2023Opleidingsniveau: HBO Social Work of Pedagogiek 3e jaars:

Functie-inhoud: Het verzorgen en begeleiden van kinderen met een verstandelijke- en/of lichamelijke beperking of een ontwikkelingsachterstand binnen de setting van de Liz klas op school.

Je levert een bijdrage aan het goed functioneren van het team.
Je verricht aanvullende teamtaken, zoals administratie en huishoudelijke taken.

Functie-eisen: HBO opleiding Socail Work of Pedagogiek 3e jaars

- Je vindt zowel begeleidende aspecten als verzorgende aspecten leuk.
- Het intensief samenwerken met school en kinderopvang daagt je uit.
- Je bent in staat om structuur en duidelijkheid te bieden en een veilige omgeving te creëren.
- Je werkt volgens de opgestelde IOP afspraken.
- Je kunt uitstekend met ouders en wettelijk vertegenwoordigers omgaan.
- Je bent een echte teamwerker.
- Je herkent jezelf in de volgende woorden: Flexibel, Verantwoordelijk, Enthousiast, Initiatiefrijk, Creatief en Stressbestendig.
- Uiteraard kun je reflecteren op je eigen handelen.
- Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en computervaardigheden.
- Je werkt volgens de visie van Stichting Liz en draagt deze ook uit.

Wij bieden: Het betreft een stagejaar van augustus/september 2022 t/m juni/juli 2023 voor 16, 24 of 32 uur per week (afhankelijk van je opleiding en leerjaar)  Je werkdagen zijn iedere week hetzelfde, vooraf is overleg mogelijk over welke dagen jouw stagedagen worden.

Meer informatie: Sollicitaties met CV graag per email ter attentie van Priscilla van Brakel en Marjolein Ruiken, stage coördinatoren: stagecoordinatie@stichtingliz.nl

Na ontvangst wordt er een selectie gemaakt en word je eventueel uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Indeling op de locatie wordt bepaald door de stage coördinatoren in overleg met de stagiaire.

Stagiaire Anne Lasaroms (studiejaar 2020-2021) schreef onderstaand stukje over haar stage bij Stichting Liz:

Stagelopen bij Stichting Liz

De keuze om stage te gaan lopen binnen Stichting Liz was voor mij makkelijk. De visie om de kinderen met en zonder beperking te verbinden sprak mij enorm aan. Zo leren zij van elkaar en ook ik leer daarvan! Alles wat ik geleerd heb kan ik inzetten in het proces om professional te worden. Wegens COVID-19 heb ik via Microsoft Teams het sollicitatiegesprek gehad met Dieuwertje, de stagecoördinator van Liz. Het was een fijn gesprek waarbij ik ook veel informatie heb gekregen over de organisatie. Er werd gekeken naar de opties en mijn interesses. Niet veel later kreeg ik te horen dat ik stage mocht komen lopen op de locatie Middelaar.

De eerste weken binnen Stichting Liz staan in het teken van ontdekken van de organisatie en kennismaken met collega’s en kinderen. Je krijgt een inzicht hoe een dag bij Stichting Liz verloopt en welke methodieken er worden toegepast. Langzaamaan krijg je ook meer taken en ga je aan de slag met individueel begeleiden van een kind. Je taken worden steeds verder uitgebreid waarbij er wordt gekeken naar wat haalbaar is en waar jouw behoeftes liggen én die van de klas. Zo wordt er alles uitgehaald om jouw leerproces zo optimaal mogelijk te maken.

Je werkt in een klein team waarbij je dus ook nauw samenwerkt met collega’s. Als stagiaire is het goed om hierbij ook op zoek te gaan naar je eigen zelfstandigheid en samenwerking met collega’s. Een voorbeeld hierbij is bijvoorbeeld het zoeken naar initiatieven en leiding nemen.

Bij Stichting Liz word je als stagiaire niet alleen betrokken bij de reguliere dagtaken van een begeleider, maar ook bij taken ‘achter de schermen’ zoals het opstellen en aanpassen van een individueel ontwikkelingsplan, het gebruik van nieuwe methoden en methodieken, vergaderingen, communicatie met andere professionals en intervisies met de stagiaires binnen de organisatie. Kortom, geen een dag is hetzelfde waarbij je ook zelf op zoek gaat naar nieuwe uitdagingen.

Ik loop nu al ruim een half jaar stage bij Stichting Liz en heb het enorm naar mijn zin. Al van af het begin werd ik meteen meegenomen en voelde ik mij thuis. Ik durf hier te ervaren, leren en reflecteren. Ik heb fijne collega’s waarbij ik het gevoel heb alles te kunnen bespreken. Het werken met de kinderen is fantastisch! Ik haal er ontzettend veel voldoening en plezier uit. Dit begint al bij de kleine dingen zoals het werken aan een taakje of het ontvangen van een knuffel van een kind maar ook wanneer je ziet dat het kind zich ontwikkelt en stappen maakt!